Samen met de toekomstige generaties maken we de wereld duurzamer. In onze eigen omgeving komen we nog veel verspillingen tegen, soms zonder dat we zelf door hebben hoe groot die verspillingen zijn. Deze 10 tips zijn speciaal voor kinderen samengesteld. Met deze tips stimuleren we bewustwording, zodat we samen kunnen werken aan een duurzamere wereld.

Wist je bijvoorbeeld dat we met het scheiden van afval veel energie besparen en daardoor bijdragen aan een lagere CO2-uitstoot? Bij de tips vind je een handige afvalwijzer. Zo weet je precies waartoe welk type afval behoort. Een andere tip is het gebruik van herbruikbare verpakkingen. Neem je boterhammen bijvoorbeeld mee in een broodtrommel in plaats van een boterhamzakje en kies voor het vullen van een drinkbeker met drinken in plaats van het eenmalig gebruik van een plastic flesje met drinken.

Alle tips zijn gebasseerd op zaken waar kinderen in hun nabije omgeving regelmatig mee in aanraking komen en waarmee zij zelf aan de slag kunnen gaan. Als we allemaal samen kleine aanpassingen doen, kunnen we samen een groot verschil maken op het gebied van duurzaamheid.  

Wil je alle tips lezen? Op deze pagina kun je ze gratis downloaden.