9 jun. '22

Het thema 'Water' is gestart

We zijn aangekomen bij het volgende thema en dat is: water. Binnen dit thema komen de basisschoolleerlingen alles te weten over water. Waarom is het zo belangrijk en hoe kunnen we ervoor zorgen dat we zo min mogelijk water verspillen?

Lees verder

30 mei '22

Week Zonder Afval

Deze week, van maandag 30 mei tot en met zondag 5 juni, is het de Week Zonder Afval. Gedurende deze dagen gaan we met z'n allen de uitdaging aan om zo min mogelijk afval weg te gooien. Iedere dag staat een ander thema centraal. Al deze thema's hebben raakvlak met 'hergebruik'. Door producten en grondstoffen te hergebruiken, creëren we namelijk veel minder afval! In dit artikel delen we per thema tips om het afvalverbruik te verminderen. Doe jij met ons mee?

Lees verder

14 apr. '22

Het thema ‘Klimaat’ is gestart

Deze week starten de scholen met het thema klimaat. De laatste jaren veranderde het klimaat snel, ook in Nederland. Klimaatverandering heeft veel gevolgen voor de mens en de natuur op aarde. De leerlingen komen de komende weken, aan de hand van theorie en opdrachten, alles te weten over het klimaat. Zo leren zij onder andere welk klimaat wij in Nederland hebben en hoe een klimaat gemeten kan worden.

Lees verder

5 apr. '22

22 april: de Dag van de Aarde (World Earth Day)

Ieder jaar staat 22 april in het teken van de Dag van de Aarde (ook wel: World Earth Day). Maar wat houdt deze dag precies in? In dit artikel vertellen we je meer over (het ontstaan) deze dag.

Lees verder

21 mrt. '22

Interview met Bart (oprichter) over het ontstaan van A Better Tomorrow Kids

A Better Tomorrow Kids is ongeveer een jaar geleden ontstaan vanuit A Better Tomorrow, het duurzaamheidsprogramma van ICS Groep. Hoe komt een bedrijf op het idee om kinderen te betrekken bij hun aanpak voor een duurzame wereld? Daarover spreken we Bart van der Sluijs, algemeen directeur bij ICS Groep en oprichter van A Better Tomorrow Kids.

Lees verder

8 mrt. '22

Het thema 'Voedsel' is gestart

De vakantie is weer voorbij, wat betekent dat de scholen starten met een nieuw thema. En het nieuwe thema is: ‘Voedsel’. De verschillende onderdelen die binnen dit thema aan bod komen zijn: ‘Wat is voedsel?’, ‘De voedselketen’, ‘Verduurzaming van de voedselketen’ en ‘Voedselverspilling’.

Lees verder

13 jan. '22

Het thema ‘Afval’ is gestart

Deze week zijn de scholen gestart met het thema ‘Afval’. De onderdelen die in dit thema aan bod komen zijn: ‘Wat is afval?’, ‘Het recyclen, hergebruiken en scheiden van afval’ en ‘Afval wereldwijd’.

Lees verder

13 dec. '21

10 duurzaamheidstips voor kinderen

Het verschil maken op het gebied van duurzaamheid; dat doen we samen. Iedereen kan een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld, hoe jong of oud iemand ook is. We kunnen dan ook niet snel genoeg beginnen met het bespreken van het thema duurzaamheid met onze kinderen.

Lees verder

18 nov. '21

Het thema ‘Energie’ is gestart

A Better Tomorrow Kids is nu echt begonnen. Deze week starten de deelnemende basisscholen met het eerste thema: energie. Aan de hand van theorie in combinatie met klassikale en individuele praktijkopdrachten leren de leerlingen alles over dit onderwerp.

Lees verder

8 okt. '21

Eerste basisscholen gestart

De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met de ontwikkeling van onze leermethode. Vandaag, op De Dag van de Duurzaamheid, was het dan zover: het nieuwe lesprogramma ging bij de eerste basisscholen officieel van start middels een leerzame kick-off.

Lees verder