De onderdelen die voorbij gaan komen zijn: ‘Wat is water?’, ‘Waarom is water belangrijk?, ‘Schoon (drink)water’ en ‘Waterverspilling’.

Wat is water?

De kinderen weten ongetwijfeld wat water is. Zij komen hier immers dagelijks mee in aanraking. Maar weten zij ook welke soorten water er zijn en waarom het zo belangrijk is voor álles dat leeft? Daar gaan we binnen dit subthema dieper op in.  

Waarom is water belangrijk?

Zoals gezegd is water heel belangrijk. Maar waarom is dit het geval? Binnen dit subthema gaan we kijken naar mensen, dieren en planten, maar óók naar de industrie. We hebben water namelijk niet alleen nodig om te kunnen drinken en te kunnen wassen, maar ook voor verschillende andere zaken. Onder meer door middel van groepsopdrachten komen de leerlingen erachter hoe dit precies zit. 

Schoon (drink)water

In Nederland hebben we gelukkig altijd de beschikking over schoon drinkwater. Maar wist je dat dit niet zo vanzelfsprekend is? Het is namelijk niet in alle landen mogelijk en daarnaast is ook niet al het water in Nederland schoon. Dat laatste gaan we binnen dit thema beter bekijken. Hoe komt het nou dat water in Nederland vies wordt; wat is de rol van mensen daarin? Daarnaast gaan we kijken wat er allemaal moet gebeuren om water schoon te krijgen. 

Waterverspilling 

De kinderen weten door de eerdere subthema's hoe belangrijk (schoon) water is en hoe we daaraan komen. In dit subthema gaan zij kijken hoe je zuinig om kunt gaan met water. Zo gebruiken mensen vaak meer water dan nodig. Hebben de kinderen zelf al ideëen hoe we minder water kunnen gebruiken? Samen gaan we kijken naar manieren om minder water te verbruiken. 

Benieuwd naar opdrachten of theorie over dit thema? Neem gerust contact met ons op.